صفا الروح نائب رئيس مجلس الاداره
عدد المساهمات : 10588 نقاط : 20754 التقييم : 11 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 المزاج : بنعمه والحمدلله تعاليق :
| موضوع: مطبخنا فى عيد الاضحى له طعم خااص 2011-11-07, 01:55 | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اشهى اكلات عيد الاضحى المبارك
أولا: كل سنة وكل المسلمين في مشارق الأرض ومغاربها طيبين
ويا رب يكون عيد سعيد على كل الناس...
طبعا كلنا عارفين إن عيد الاضحي هو عيد اللحمة، علشان كده
هاقدم لكم النهارده مجموعة متنوعة من الأكلات المناسبة لعيد
الأضحى المبارك... لحمة ضانى مشوية
لحمة ضاني مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.
• نص فنجان زيت.
الطريقة:
1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.
2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون
+ جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود +
الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.
3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في
رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة
التتبيل...
4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة
لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو
الفحم...
وبالهنا والشفا
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير:
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل
الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل
والبهارات والفلفل الأسمر"...
2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده
نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع
صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه
الفخدة...
3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة
أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر
ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ
برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.
6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم
على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.
7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش
من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.
وبالهنا والشفا | |
|
فارس الاحلام عضو ذهبى
عدد المساهمات : 171 نقاط : 5003 التقييم : 1 تاريخ الميلاد : 10/03/1994 تاريخ التسجيل : 27/10/2011 العمر : 30 تعاليق :
إن شعرت إن الدنيا أصبحت سجنا لانفاسك
وان الساعات لا تعني إلا مزيدا من ألم
وأن كل شئ أصبح موجعا ..
ارسم على وجهك ابتسامة من قهر واسكب من عينك دمـعـة مـن فرح
| موضوع: رد: مطبخنا فى عيد الاضحى له طعم خااص 2011-11-07, 05:17 | |
| تسلم الايادى ويسلام بقا ام تكون بالسمنه البلدى | |
|